17 kez görüntülendi.

Belçika fırkateyni Louise-Marie, deniz güvenliğini artırmak amacıyla bir NATO misyonuna katıldı.

belçika fırkateyni nato

Misyon, caydırıcılık operasyonlarına ve NATO ortaklarıyla Baltık Denizi’nde ve daha sonra Rusya sınırı yakınlarında gerçekleştirilecek ortak tatbikatlara odaklanıyor.

Belçika Fırkateyni, 130 ila 140 kişilik mürettebatıyla Zeebrugge deniz üssünden iki aylık bir görev için ayrıldı.

Görevin ilk aşamasında fırkateyn, Baltık Denizi’ndeki denizaltı altyapısını korumak için düzenlenen “Baltic Sentry” misyonuna katılacak.

İkinci aşamada ise Louise-Marie, Rusya sınırına yakın Norveç’te gerçekleştirilecek NATO’nun “Joint Viking” tatbikatına katılarak müttefik kuvvetlerle birlikte bölgesel caydırıcılığı artırmaya yönelik eğitim yapacak.

“NATO aracılığıyla nerede ihtiyaç duyulduğumuza dair bilgi alıyoruz ve çok esnek bir tutum benimsiyoruz.” diyen Belçika Donanması Komutanı Jan Gacas, “Başkalarıyla birlikte eğitim alarak hazırlık seviyemizi artırıyoruz. Bu şekilde üst düzeyde hareket etmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Belçika Fırkateyni Louise-Marie

Belçika’nın Louise-Marie fırkateyni, çok amaçlı bir Karel Doorman sınıfı savaş gemisidir.

Gemi, dizel veya gaz türbinli tahrik sistemiyle çalışarak 29 knot (saatte yaklaşık 54 kilometre) hıza ulaşabiliyor.

Louise-Marie, denizaltı karşıtı savaş (ASW), suüstü harbi (ASuW) ve hava savunma harbi (AAW) dahil olmak üzere çeşitli operasyonları destekleyebiliyor.

2014 yılında, sensör modernizasyonu ve arayüz iyileştirmelerini içeren büyük bir yükseltmeden geçti.

Fırkateyn, Avrupa Birliği’nin Atalanta misyonu ve NATO’nun Active Endeavour operasyonu da dahil olmak üzere birçok göreve katıldı.

‘Baltic Sentry’ Misyonu

Baltık Denizi’ndeki artan güvenlik endişelerine yanıt olarak NATO, Ocak ayında “Baltic Sentry” misyonunu başlattı.

Bu operasyon kapsamında fırkateynler, deniz devriye uçakları ve diğer deniz unsurları görevlendirildi.

Bu girişim, geçen yılın sonlarında Finlandiya ve Estonya arasında denizaltı kablolarının ve su altı altyapısının hasar gördüğü birkaç olayın ardından başlatıldı. Olası sabotaj endişelerini artıran bu olayların ardından yetkililer, hasarın Ukrayna’nın işgalinden sonra uygulanan ambargolara rağmen faaliyet gösteren ve ham petrol taşıyan bir Rus “gölge filosu” tarafından gerçekleşmiş olabileceğinden şüpheleniyor.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.