,, ---
DOLAR 34,2618 -0.01%
EURO 37,0251 -0.01%
ALTIN 3.026,95-0,01
BITCOIN 2307845-0,43%
Roketsan, PUSU Kule Üstü Silah Sistemini İlk Kez Tanıttı

Roketsan, PUSU Kule Üstü Silah Sistemini İlk Kez Tanıttı

Roketsan, PUSU Kule Üstü Silah Sistemi'ni tanıtarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik yenilikçi savunma çözümleri sunmaya başladı. Sistem, CİRİT füzeleriyle birlikte görev yapabilecek.

ABONE OL
Ekim 21, 2024 14:25
Roketsan, PUSU Kule Üstü Silah Sistemini İlk Kez Tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

PUSU, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin talepleri doğrultusunda Roketsan tarafından geliştirildi ve Ateş Serbest 2024 Tatbikatı sırasında ilk kez sergilendi. Pick-up tipi araçların üzerine entegre edilen sistemde, CİRİT Lazer Güdümlü Füze Lançeri ile birlikte elektro-optik sistemler ve kontrol konsolları yer alıyor. Roketsan, ürün teslimatlarına başladığını duyurarak, operasyonel kullanıma geçildiğini belirtti.

PUSU’nun Özellikleri ve Kullanım Alanları

PUSU, arka tarafında 4 adet atışa hazır 8 kilometre menzilli CİRİT Füze sistemi taşıyor. Sistem, ön bölümünde yer alan KARAKURT Elektro-Optik Sistemi sayesinde hedefleri hassas bir şekilde belirleyip yönlendirebiliyor. Aracın üzerinde ek yedek füzeler taşınarak, görev sürekliliği sağlanıyor.

Sistemin öne çıkan özelliklerinden biri, asimetrik savaş alanlarında kolaylıkla konumlandırılabilmesi. Bu nedenle PUSU; Irak, Suriye, Libya gibi sıcak çatışma bölgelerinde kullanım için uygun bir yapı sunuyor. Ayrıca, CİRİT füzelerinin hedefe yönlendirilmesi, gerektiğinde farklı bir platform veya ileri hat özel kuvvet unsurları tarafından sağlanabilecek.

CİRİT Lazer Güdümlü Füze 

CİRİT Lazer Güdümlü Füze, kara, deniz ve hava platformlarından; zırhlı, zırhsız, sabit ve hareketli hedeflere karşı etkili bir şekilde kullanılmak üzere geliştirilmiştir. Yüksek hassasiyetli yapısıyla dikkat çeken füze, güdümsüz 2,75” roketler ile gelişmiş tanksavar füzeleri arasında bulunan taktiksel boşluğu doldurmak için tasarlanmıştır.

CİRİT Füzesinin Teknik Özellikleri

Çap: 2,75” (70 mm)

Uzunluk: 1,9 m

Ağırlık: 15 kg (Fırlatma tüpü hariç)

Harp Başlığı Tipi: Çok Maksatlı Başlık (ÇMB), Yüksek İnfilaklı Başlık (YİB)

Güdüm: MEMS, AOB

Lazer Arayıcı Başlık: Mevcut

Kaynak: SavunmaSanayiST.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ