,, ---
DOLAR 34,2414 0.06%
EURO 37,0018 -0.05%
ALTIN 3.024,241,08
BITCOIN 2308010-0,39%
Avrupa Devi Airbus, Savunma ve Uzay Bölümünde 2.500 Kişilik İşten Çıkarma Planını Açıkladı
  • Times of Defence
  • Savunma
  • Avrupa Devi Airbus, Savunma ve Uzay Bölümünde 2.500 Kişilik İşten Çıkarma Planını Açıkladı

Avrupa Devi Airbus, Savunma ve Uzay Bölümünde 2.500 Kişilik İşten Çıkarma Planını Açıkladı

Avrupa havacılık devi Airbus, savunma ve uzay biriminde yürütülen projelerde yaşanan zorluklar ve mali kayıplar nedeniyle iş gücünü azaltma kararı aldı. 2026 yılı ortasına kadar kademeli olarak uygulanacak plan doğrultusunda 2.500’e kadar çalışan işten çıkarılacak.

ABONE OL
Ekim 18, 2024 15:07
Avrupa Devi Airbus, Savunma ve Uzay Bölümünde 2.500 Kişilik İşten Çıkarma Planını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Bu karar, Airbus’ın savunma ve uzay bölümünde çalışanların yaklaşık %7’sini etkileyecek. Airbus, söz konusu işten çıkarmaları, verimliliği artırmayı amaçlayan kapsamlı bir inceleme sonrasında “ATOM” kod adlı bir yeniden yapılandırma planı kapsamında devreye sokacak.

Airbus Neden Bu Kararı Aldı?

Airbus’ın savunma ve uzay bölümünde özellikle OneSat projesi gibi yüksek teknolojiye sahip projelerde yaşanan mali kayıplar işten çıkarma kararında etkili oldu. Şirket, uzay sistemleri projelerinde meydana gelen teknik gecikmeler ve operasyonel zorluklar nedeniyle son dönemde 1,5 milyar euro zarar ettiğini bildirdi.

Bu süreçte Avrupa merkezli Leonardo ve Thales şirketleriyle yürütülen uydu konsolidasyon görüşmeleri de devam ederken, Airbus, iş gücünü azaltarak daha yalın bir yapıya geçmeyi hedefliyor. Şirketin yeniden yapılandırma hamlesi, özellikle Almanya, Birleşik Krallık ve İspanya gibi ülkelerdeki operasyonları kapsayacak.

Savunma ve Uzay Biriminde Rekabetçi Yapıya Geçiş

Airbus Savunma ve Uzay Birimi CEO’su Mike Schoellhorn, savunma sektöründe karşılaşılan zorlukların bu hamleyi gerekli kıldığını vurguladı. Schoellhorn, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Airbus’ın Savunma ve Uzay bölümünü, sürekli gelişen bu pazarda lider ve rekabetçi bir oyuncu olarak konumlandırmak istiyoruz. Bu da daha hızlı, daha yalın ve daha rekabetçi olmamızı zorunlu kılıyor.”

Yapılan açıklamalara göre, Airbus’ın yeniden yapılandırma süreci sendikalar ve yerel hükümetlerle yapılacak müzakereler doğrultusunda yürütülecek. Şirketin özellikle savunma ve uzay pazarında lider konumunu koruma amacıyla iş süreçlerinde verimlilik artışı sağlamak istediği belirtildi.

Kademeli Uygulama ve Çalışanlara Destek Süreci

Airbus, 2026 yılı ortasına kadar tamamlanması planlanan işten çıkarma sürecini kademeli olarak hayata geçirecek. İşten çıkarılan çalışanlar için şirketin sosyal haklar ve yeniden istihdam desteği sunacağı vurgulandı. Almanya, Birleşik Krallık ve İspanya gibi Airbus’ın güçlü operasyonlarının bulunduğu ülkelerde yerel hükümetlerle yakın iş birliği içinde hareket edileceği açıklandı.

Kaynak: SavunmaSanayiST.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ