,, ---
DOLAR 34,2811 0.47%
EURO 37,2142 0.4%
ALTIN 2.977,990,81
BITCOIN 23296381,23%
Savunma Devi FNSS Millileşiyor: Halka Arz Bekleniyor mu?

Savunma Devi FNSS Millileşiyor: Halka Arz Bekleniyor mu?

Savunma sanayii alanında 35 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren FNSS, hisselerinin tamamının Nurol Holding bünyesine geçeceğini açıkladı. Amerikan BAE Systems’ın %49’luk hissesini devralmak için anlaşmaya varan Nurol Holding, bu işlemle birlikte FNSS’nin %100 sahibi olacak. Hisse devrinin resmi olarak tamamlanması için Rekabet Kurumu’nun onayı bekleniyor.

ABONE OL
Ekim 17, 2024 13:44
Savunma Devi FNSS Millileşiyor: Halka Arz Bekleniyor mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FNSS, uzun yıllardır Nurol Holding ve Amerikan savunma devi BAE Systems ortak girişimi olarak faaliyetlerini sürdürüyordu. Ancak yeni anlaşma kapsamında Nurol Holding, BAE Systems’ın sahip olduğu %49’luk hisseyi devralarak FNSS’nin tamamına sahip olacak.

Bu anlaşma, FNSS’in tamamen millileşmesini sağlarken, şirketin mevcut faaliyetlerini aynı kimlik ve stratejiyle sürdürmesine olanak tanıyacak.

FNSS’in Yeni Dönemdeki Stratejisi

FNSS CEO’su Kadir Nail Kurt, hisse devri sonrasında FNSS’in faaliyet alanlarında bir değişiklik öngörülmediğini vurguladı.

  • Faaliyetler, misyon ve vizyon aynı kalacak.
  • Nurol Holding’in desteğiyle daha güçlü bir sinerji yaratılması hedefleniyor.
  • KAPLAN, PARS, SAMUR, KUNDUZ ZAHA ve TEBER gibi kritik projeler, FNSS markası altında geliştirilmeye devam edecek.

Kurt, hisse değişikliğinin FNSS’in küresel pazarlarda yeni fırsatlar değerlendirme stratejisini güçlendireceğini de belirtti. Bu yeni yapının, şirketin yenilikçilik ve sürdürülebilirlik odaklı büyüme hedeflerine ulaşmasını hızlandıracağı ifade edildi.

FNSS Halka Arz Bekleniyor mu?

Hisse devrinin ardından FNSS’nin halka arz edilip edilmeyeceği ise merak konusu oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan FNSS CEO’su K. Nail Kurt, şu anda halka arz planlarının olmadığını ve bu konuda karar yetkisinin Nurol Holding’e ait olduğunu söyledi. Bu, yakın dönemde FNSS’in borsaya açılması gibi bir planın henüz gündemde olmadığı anlamına geliyor.

FNSS’in tüm hisselerinin Nurol Holding bünyesine geçmesi, şirketin millî savunma projelerindeki bağımsızlığını ve esnekliğini artıracak. Tamamen yerli bir yapı ile FNSS, Türkiye’nin savunma sanayiindeki rolünü daha da ileri taşımayı hedefliyor. Ayrıca, Nurol Holding’in desteğiyle şirketin uluslararası projelere daha güçlü bir şekilde odaklanması bekleniyor.

Bu yapısal değişiklik sonrasında şirketin, mevcut projeleri ve yükümlülükleri eksiksiz yerine getireceği vurgulandı. Savunma sektöründeki sorumluluklar, mevcut iş stratejileri doğrultusunda sürdürülecek.

Kaynak: SavunmaSanayiST.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ