,, ---
DOLAR 34,2748 0.45%
EURO 37,2281 0.45%
ALTIN 2.987,141,12
BITCOIN 23230011,58%
İsrail Tankları BM Üssünü İşgal Etti

İsrail Tankları BM Üssünü İşgal Etti

İsrail'in BM üssüne saldırısı uluslararası hukuku ayağa kaldırdı. İsrail'in bu eylemi bölgedeki gerilimi tırmandırırken, uluslararası toplumdan tepki bekleniyor.

ABONE OL
Ekim 14, 2024 19:34
İsrail Tankları BM Üssünü İşgal Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lübnan’da yaşanan son olaylar, İsrail’in bölgedeki gerilimi tırmandırdığını bir kez daha gözler önüne serdi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Gücü (UNIFIL) üssüne tanklarla girerek uluslararası hukuku açıkça çiğnedi.

13 Ekim Pazar günü gerçekleşen bu olayda, İsrail’e ait iki adet Merkava tankı, UNIFIL üssünün ana kapısını yıkarak barış gücü askerlerinin bulunduğu bölgeye zorla girdi. Bu saldırıda 15 BM askeri hafif şekilde yaralandı. Saldırının ardından İsrail tankları yaklaşık 45 dakika üs içinde kaldı ve daha sonra bölgeden ayrıldı. Ancak tankların ayrılmasının ardından üs çevresinde patlayan mermiler nedeniyle 15 BM personeli gaz maskesi takmak zorunda kaldı.

UNIFIL’den yapılan açıklamada, İsrail’in bu eyleminin uluslararası insancıl hukukun ve 1701 sayılı kararın ağır bir ihlali olduğu vurgulandı. Barış gücüne yönelik her türlü saldırının kabul edilemez olduğu belirtilirken, İsrail’den bu şok edici ihlaller konusunda bir açıklama talep edildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise daha önce UNIFIL barış gücü askerlerinin Lübnan’daki çatışma bölgelerinden tahliye edilmesi çağrısında bulunmuştu. Netanyahu, UNIFIL’i Hizbullah’ın kalelerinden çekmelerinin zamanı geldiğini belirterek, bu durumun Hizbullah’a canlı kalkan sağlama etkisi yarattığını iddia etmişti.

Bu olay, İsrail’in bölgedeki politikalarının ne kadar tehlikeli boyutlara ulaştığını bir kez daha ortaya koydu. İsrail’in BM gibi uluslararası bir kuruluşa ait bir üsse saldırısı, uluslararası hukukun açıkça çiğnenmesi anlamına geliyor. Bu durum, bölgedeki gerilimi daha da tırmandıracak ve yeni çatışmalara zemin hazırlayacak.

Uluslararası toplum, İsrail’in bu saldırısını kınamalı ve gerekli yaptırımları uygulamalıdır. İsrail’in bu tür eylemlerine göz yummak, bölgedeki barış ve istikrarı tehdit edecektir.

İsrail’in BM üssüne saldırısı, uluslararası hukukun ayaklar altına alındığının en çarpıcı örneklerinden biridir. Bu olay, İsrail’in bölgedeki politikalarının ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Uluslararası toplum, bu saldırıyı kınamalı ve İsrail’i sorumlu tutmalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ