,, ---
DOLAR 34,2510 0.35%
EURO 37,2285 0.42%
ALTIN 2.989,211,19
BITCOIN 23518662,24%
İngiltere, Wildcat Helikopterinden Fırlatılan Sea Venom Füzesiyle Gücünü Gösterdi
  • Times of Defence
  • Dünya
  • İngiltere, Wildcat Helikopterinden Fırlatılan Sea Venom Füzesiyle Gücünü Gösterdi

İngiltere, Wildcat Helikopterinden Fırlatılan Sea Venom Füzesiyle Gücünü Gösterdi

İngiltere, savunma teknolojileri alanında önemli bir başarıya daha imza attı. Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı'na bağlı Savunma Teçhizatı ve Destek (DE&S) Organizasyonu, AW159 Wildcat HMA2 helikopterinden Sea Venom gemisavar füzesinin başarılı bir şekilde test edildiğini duyurdu. 9 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen bu test, İngiliz Donanması'nın gücünü artıracak önemli bir adım olarak kaydedildi.

ABONE OL
Ekim 14, 2024 14:18
İngiltere, Wildcat Helikopterinden Fırlatılan Sea Venom Füzesiyle Gücünü Gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Deneme, Galler’de bulunan Aberporth Test Merkezi’nde yapıldı. İngiliz Donanması’na ait Wildcat helikopterinden fırlatılan Sea Venom füzesi, korvet boyutundaki deniz hedeflerine yönelik başarıyla kullanıldı. DE&S’in kıdemli yöneticisi Pete Fawcett, testin Leonardo Helikopterleri, MBDA, QinetiQ ve Savunma Bakanlığı’nın iş birliği sayesinde başarılı olduğunu belirtti. Fawcett, “Bu güdümlü atış, Sea Venom’un Wildcat helikopterlerine entegrasyonu açısından büyük bir aşama kaydedildiğini gösteriyor.” dedi.

Sea Venom Gemisavar Füzesi

Sea Venom füzesi, hem Fransız hem de İngiliz Donanması için geliştirilmiş, özellikle korvet ve daha küçük deniz hedeflerine karşı etkili bir gemisavar füzesidir. Füze, 20 kilometre menzile sahip olup, yoğun deniz trafiğinde bile hassas hedef seçimi yapabilen gelişmiş algoritmalar ve kızılötesi görüntüleme teknolojisiyle donatılmıştır. 30 kg’lık harp başlığı taşıyan Sea Venom, deniz yüzeyine oldukça yakın bir mesafede subsonik hızla seyredebilme yeteneğine sahiptir.

Bu başarılı test, Sea Venom füzesinin İngiltere’nin deniz savunma kapasitesini artırma yolunda önemli bir kilometre taşıdır. Wildcat helikopterine entegrasyonun tamamlanmasıyla İngiliz Donanması, küçük ve hızlı deniz hedeflerine karşı daha güçlü bir saldırı yeteneğine kavuşmuş olacak.

Kaynak: SavunmaSanayiST.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ