,, ---
DOLAR 34,2295 0.24%
EURO 37,2250 0.35%
ALTIN 2.987,061,12
BITCOIN 23477722,83%
Ukrayna’dan ATACMS Hamlesi: Gizli Rus Radarı Vuruldu

Ukrayna’dan ATACMS Hamlesi: Gizli Rus Radarı Vuruldu

Ukrayna, ABD'nin sağladığı ATACMS füzesi ile Rusya'nın stratejik Nebo-M radar sistemini hedef aldı. İmha edilen radarın, Ukrayna'nın seyir füzelerini daha etkin kullanabilmesi için kritik bir önem taşıdığı belirtildi.

ABONE OL
Ekim 9, 2024 13:14
Ukrayna’dan ATACMS Hamlesi: Gizli Rus Radarı Vuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna ordusu, ABD’nin sağladığı ATACMS taktik balistik füze sistemi ile Rusya’ya ait stratejik bir radar istasyonunu hedef aldığını duyurdu. Açıklamada, hedefin beşinci nesil savaş uçakları ve uzun menzilli balistik füzeleri tespit etme kapasitesine sahip Nebo-M pasif radar sistemi olduğu belirtildi. Saldırının yeri ve zamanı hakkında ise detay verilmedi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, radar sisteminin imha edilmesinin, Storm Shadow ve SCALP-EG seyir füzelerinin daha etkin kullanılabilmesi için kritik bir “hava koridoru” oluşturacağını ifade etti. Ayrıca, “Savunma kuvvetlerinin düşman hedeflerine yönelik operasyonları devam ediyor” şeklinde açıklama yapıldı.

Nebo-M Radarının Önemi

Rusya tarafından 2017’den beri kullanılan Nebo-M radar sistemi, farklı dalga bantlarında çalışabilen ve radar verilerini entegre edebilen gelişmiş bir teknolojiye sahip. 1.000 kilometreye kadar mesafedeki hedefleri tespit edebilen bu sistem, aynı zamanda gizli modda çalışarak vurulması zor bir hedef olarak kabul ediliyor. Ukrayna, Rusya’nın yalnızca 10 aktif Nebo-M radarına sahip olduğunu iddia etti.

ATACMS Füzesi ve Ukrayna’nın Kullanımı

ABD Dışişleri Bakanlığı, azami 300 kilometre menzile sahip ATACMS füzelerinin Ukrayna’ya gönderildiğini doğrulamıştı. Ukrayna, Mayıs ayında cephe hattının 78 kilometre gerisindeki bir Rus askeri üssüne de ATACMS füzeleriyle saldırı düzenlemişti.

Kaynak: SavunmaSanayiST.com,

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ