,, ---
DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 2124631-0,44%
ABD, Husi Tehdidine Karşı Yeni Adımlar Atıyor

ABD, Husi Tehdidine Karşı Yeni Adımlar Atıyor

ABD, Husilere karşı Kızıldeniz'de konuşlandırılan gemilerin bakımı için 1,2 milyar dolar harcayacak.

ABONE OL
Ekim 5, 2024 09:37
ABD, Husi Tehdidine Karşı Yeni Adımlar Atıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni bütçe belgelerine göre Pentagon, Kızıldeniz’deki operasyonların bir parçası olarak konuşlandırılan gemilerin bakımı ve İran ve vekillerinin saldırılarını püskürtmek için ateşlenen füzelerin stoklarını yenilemek için yaklaşık 1,2 milyar dolar harcayacak.

Kongre savunma komitelerine 6 Eylül’de sunulan ve internette yayınlanan iki bütçe belgesinde ayrıntılı olarak açıklanan harcamalar, bölgedeki varlığını artırmanın yanı sıra İran ve vekillerinden biri olan Yemen’deki Husi milisleri tarafından konuşlandırılan insansız hava araçları ve füzeleri düşürmenin maliyetine ışık tutmaya yardımcı oluyor.

Denizden fırlatılan RTX Standart Füze-3 Blok 1B’nin yeniden stoklanması için yaklaşık 190 milyon dolar harcanacak. Standard Missile-3 Block 1B ve yaklaşık 8,5 milyon dolar da daha fazla ısı güdümlü havadan havaya AIM-X Sidewinder füzesi için harcanacak.

Pentagon’un bir yıllık Orta Doğu operasyonları için öngördüğü harcamaların en büyük kısmını USS Bataan amfibi saldırı gemisi ve Kızıldeniz operasyonlarını yürüten USS Eisenhower Uçak Gemisi Taarruz Grubu gemilerinin planlanmamış depo bakımı için 300 milyon dolar oluşturuyor.

ABD’nin hava ve deniz desteği için daha sıradan ama önemli olan bir fatura da, savunma operasyonlarını desteklemek üzere işaret fişeklerinin stoklanması. İsrail’in hava savunması – ABD, İngiltere ve diğerlerinin yardımıyla – Nisan ayında İran tarafından ateşlenen yaklaşık 300 insansız hava aracı ve füzeden oluşan bir yaylım ateşini püskürtmüştü.

Belgelerden birinde harcamaların “ABD Merkez Komutanlığı bölgesindeki Savunma Bakanlığı’nın İsrail’deki duruma ya da İsrail’deki durumun doğrudan bir sonucu olarak bölgedeki düşmanca eylemlere karşılık vermek için yaptığı masraflarla” bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Her bir ileri model Standart Füze-3 Blok IB’nin maliyeti 9 milyon ila 10 milyon dolar arasındadır. Tam modellerini açıklamayı reddeden ve kamuya açık olmayan bilgileri tartışırken kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir Donanma yetkilisine göre, bu hafta iki Donanma destroyeri Salı günü İsrail’i İran’ın bir başka saldırı dalgasına karşı savunmak için yaklaşık 12 Standart Füze ateşledi. Bu da bu haftaki ABD yardımının yaklaşık 120 milyon dolara mal olduğu anlamına geliyor.

Belgelerde ayrıca ilave Standart Füze, SM-6 model füzelerin satın alınması için 276 milyon dolar ve Tomahawks seyir füzeleri için 57.3 milyon dolarlık talepler de yer alıyor. Bir başka 6.7 milyon dolar da Geliştirilmiş Sea Sparrow savunma füzesi için ayrılmıştır. Tüm bu silahlar RTX tarafından üretilmektedir.

Talep, RTX “Coyote Block 2” insansız hava aracı önleyicilerinin değiştirilmesi için “Savunma Bakanlığı’nın İsrail’deki duruma verdiği yanıtı desteklemek için Ekim 2023’ten bu yana harcanan” 26.4 milyon doları içeriyor. BAE Systems PLC lazer güdümlü Advance Precision Kill Weapon System roketleri için 20 milyon dolar daha harcanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ