,, ---
DOLAR 34,0955 0.19%
EURO 38,0826 0.01%
ALTIN 2.832,750,15
BITCOIN 21469614,50%
Avustralya, ABD Nükleer Denizaltısının Bakımını Üstlendi: AUKUS Anlaşmasında Tarihi Adım
  • Times of Defence
  • Dünya
  • Avustralya, ABD Nükleer Denizaltısının Bakımını Üstlendi: AUKUS Anlaşmasında Tarihi Adım

Avustralya, ABD Nükleer Denizaltısının Bakımını Üstlendi: AUKUS Anlaşmasında Tarihi Adım

Avustralya, nükleer güçle çalışan bir saldırı denizaltısına ev sahipliği yapma ve işletme konusunda kritik bir adım attı. ABD Donanmasına ait USS Hawaii denizaltısının bakımını üstlenerek bu alandaki bilgi birikimini artırmayı hedefleyen Avustralya, bu kapsamda ilk doğrudan bakım görevini gerçekleştirmek üzere harekete geçti. Avustralya nükleer denizaltıda bakım görevi gerçekleştirecek ve bu süreç, ABD’nin Virginia sınıfı denizaltısı USS Hawaii’nin rutin bakım için Avustralya'da bulunmasıyla başladı.

ABONE OL
Ağustos 28, 2024 15:51
Avustralya, ABD Nükleer Denizaltısının Bakımını Üstlendi: AUKUS Anlaşmasında Tarihi Adım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

22 Ağustos tarihinde, Batı Avustralya’daki HMAS Stirling üssünde bulunan USS Hawaii denizaltısının bakımı, Avustralya’nın nükleer denizaltı kabiliyetini geliştirmek amacıyla ABD ve İngiliz personeliyle iş birliği içinde yürütülüyor. Bu adım, AUKUS anlaşması çerçevesinde Avustralya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri arasında gerçekleştirilen önemli bir iş birliği olarak öne çıkıyor.

Denizaltı Destek Gemisi ile Ortak Çalışma

ABD Hint-Pasifik Komutanlığı (INDOPACOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu bakım görevi, Avustralya’nın nükleer denizaltı kabiliyeti kazanma yolunda attığı önemli bir adımı temsil ediyor. Avustralya nükleer denizaltıda bakım görevi gerçekleştirecek başlığı altında, ABD’li ve Avustralyalı personelin birlikte çalışarak USS Hawaii’nin bakımını üstlendiği bu süreçte, Avustralya’nın nükleer güçle çalışan bir denizaltı işletme konusundaki bilgi birikimi artırılacak.

Üç Ülkenin Savunma Bakanları Ortak Açıklama Yaptı

Bakım görevi öncesinde Avustralyalı personel, ABD ve İngiltere ile ortak eğitim programlarına katıldı. AUKUS ortakları, Hint-Pasifik’teki saldırganlığı caydırmak amacıyla önemli adımlar attıklarını duyurdular. 2027 yılından itibaren Avustralya üssü, bir İngiliz Astute sınıfı denizaltı ve dört ABD Virginia sınıfı denizaltının dönüşümlü olarak konuşlanmasına ev sahipliği yapacak.

Avustralya nükleer denizaltıda bakım görevi gerçekleştirecek ve bu süreç, Avustralya’nın gelecekteki nükleer denizaltı kabiliyetini güçlendirmeye yönelik tarihi bir adım olarak kaydedildi. AUKUS anlaşmasının ortakları, Avustralya’nın en yüksek nükleer silahların yayılmasını önleme standartlarına uygun olarak bu kabiliyeti edinmesi için kararlılıklarını vurguladılar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ