,, ---
DOLAR 34,0389 -0.12%
EURO 38,0783 0.36%
ALTIN 2.831,381,03
BITCOIN 21528705,64%
Türk-Katar Müşterek Filosu Göreve Başladı! F-16’lar ve Rafale’ler Katar’da

Türk-Katar Müşterek Filosu Göreve Başladı! F-16’lar ve Rafale’ler Katar’da

Türk Hava Kuvvetleri ve Katar Hava Kuvvetleri, Katar'daki Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı bünyesinde Türk-Katar Müşterek Filosu kurdu. Bu yeni filo, Türk Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu'nun Katar Hava Kuvvetleri'ne ait Dukhan Hava Üssü'ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından resmen duyuruldu.

ABONE OL
Ağustos 27, 2024 15:03
Türk-Katar Müşterek Filosu Göreve Başladı! F-16’lar ve Rafale’ler Katar’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk-Katar Müşterek Filosu’nda Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 Fighting Falcon savaş uçakları görev yapacak. Katar Hava Kuvvetleri ise bu ortak filo için Dassault Rafale savaş uçaklarını tercih edecek. Bu gelişme, iki ülke arasındaki askeri iş birliğinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

Türk-Katar İş Birliği Güçleniyor

30 Temmuz 2024’te Türk Hava Kuvvetleri’ne ait 6 adet F-16 savaş uçağı, Katar Hava Unsur Komutanlığı’nın kurulmasıyla birlikte Katar’a gönderilmişti. Bu hamle, Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı bünyesinde yer alan Tarık bin Ziyad Kışlası’ndaki Türk Silahlı Kuvvetleri mevcudiyetini artırdı. Ayrıca, Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait 2 adet TUZLA Sınıfı Karakol Botu da 26 Temmuz 2024’te Katar’a sevk edilmişti.

Stratejik İş Birliği ve Ortak Tatbikatlar

Türk ve Katar Silahlı Kuvvetleri arasındaki iş birliği, sadece askeri varlıklarla sınırlı kalmıyor. İki ülke, ortak bilgi, tecrübe ve yetenek paylaşımını yaygınlaştırmak amacıyla eğitimler ve tatbikatlar gerçekleştiriyor. Türk-Katar Müşterek Filosu ise bu stratejik iş birliğinin en yeni ve önemli unsurları arasında yer alıyor.

Savunma Sanayiinde Kritik Adımlar

Türkiye, Katar ile savunma sanayii alanında da güçlü bir iş birliği içinde. Son 5 yıl içinde Katar, Türkiye’den önemli savunma ve havacılık sanayi tedariklerinde bulundu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Katar’daki mevcudiyeti, iki ülke arasındaki savunma sanayi iş birliğine kritik faydalar sağlıyor.

Kaynak: SavunmaSanayiST.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ