,, ---
DOLAR 34,0390 -0.11%
EURO 38,1211 0.44%
ALTIN 2.831,711,04
BITCOIN 21538665,92%
Tanksavar silah atışlarında OMTAS etkisi

Tanksavar silah atışlarında OMTAS etkisi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 7’nci, 11’inci ve 19’uncu Komando Tugay Komutanlıkları, başarıyla gerçekleştirilen "Tanksavar Silah Atışları"nda FNSS PARS STA aracı üzerinden ROKETSAN OMTAS güdümlü tanksavar füzesi kullanarak tam isabet elde etti.

ABONE OL
Mart 4, 2024 06:54
Tanksavar silah atışlarında OMTAS etkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Millî Savunma Bakanlığı, atışları hesapları üzerinden duyurdu. Görsellerle paylaşılan bilgilere göre, FNSS PARS STA aracından atılan ROKETSAN OMTAS güdümlü tanksavar füzesi, muharebe alanındaki zırhlı tehditlere karşı etkili bir performans sergiledi. Füze, kızılötesi görüntüleyici arayıcı başlık sayesinde gece/gündüz ve her türlü hava koşulunda görev yapabilme özelliğine sahip.

Lançer ve füze arasındaki RF veri bağı, kullanıcısına esnek operasyonel yetenek sağlıyor. Füze, atış öncesi veya sonrası hedefe kilitlenebiliyor; bu da at-unut veya hedef/vuruş noktası seçimine olanak tanıyan at-güncelle uçuş modlarına sahip olduğunu gösteriyor. OMTAS Füzesi, hassas güdüm-kontrol yeteneği ve zırh delici tandem harp başlığı ile zırhlı hedeflere karşı etkin bir silah sistemi olarak öne çıkıyor.

Bu başarı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin teknolojik yeteneklerini artırma ve güçlendirme çabalarının bir yansıması olarak değerlendirilebilir. OMTAS güdümlü tanksavar füzesi, Türk askeri için stratejik bir öneme sahip olup, modern savunma ihtiyaçlarına cevap verme konusunda üst düzey bir başarı elde etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ